<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1122557164519905&ev=PageView&noscript=1" />

EEN WERELDKAS VOOR ALKMAAR

Een gezonde, groene, eerlijke wereld van morgen begint hier, vandaag, bij ieder van ons. Wij geloven dat de sleutel tot meer begrip en verbondenheid ligt in het ontdekken en waarderen van onze (eigen) natuur.  Zoals Albert Einstein het ooit zei:  “Kijk diep in de natuur, en je begrijpt alles beter”

Wij, (Marije van Hart op Groen en Nanda van El Kombi) zijn vanuit onze liefde voor de natuur gedreven om mensen te inspireren en bewegen om de wereld elke dag iets groener, gezonder en eerlijker te maken. We zetten al jaren educatieve projecten, workshops, bijzondere belevenissen en concepten in. Met de Wereldkas gaan we een stap verder. 

EEN BOLVORMIGE KAS

De Wereldkas wordt een unieke koepelvormige kas, een groene hub in Alkmaar. We willen laten zien hoe levendig, gezond en verbonden de stad kan zijn. Vanuit de kas ontstaat een bruisende community voor bewustwording, educatie en innovatie als bron van inspiratie en concrete stappen voor de  wereld van morgen.

LOCATIE

De kas komt op een bijzondere plek in Alkmaar: het terrein van de oude Gasfabriek aan de Oude Helderseweg in Alkmaar. Een terrein van ‘oude energie’ waar we met een groot aantal partners uit de eigen stad ‘nieuwe energie’ voor de wereld van morgen gaan realiseren. Wil je meer weten over dit terrein en over de plannen: 

Energievanalkmaar.nl

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze nieuws updates

EEN PLEK WAAR WE

 • Telen, kweken en vergroenen: we werken in de kas samen aan een leefbare en 'eetbare' stad met korte en gezonde voedselketens.
 • Met onderwijs, ondernemers en bewoners werken aan oplossingen voor vragen die leven in de stad.
 • Inspirerende verhalen en goede voorbeelden delen, zodat we ervan kunnen leren.
 • Jouw groene, gezonde, sociale ideëen voor de stad helpen uitwerken.
 • Komen voor persoonlijke groei en ontwikkeling: trainingen, workshops, stadsnatuur wandelingen. Alles is welkom dat ons helpt krachtig in onze eigen natuur te gaan staan.
 • De kas verhuren voor jouw evenement of bijeenkomst.
 • STEWARD OWNERSHIP

  Een cursusmiddagje in Amsterdam met Huub. We verdiepen ons in Steward Ownership. Bij steward-owned bedrijven zijn de aandeelhouders/investeerders dienend aan het bedrijf.

  Lees verder
 • DE RAAD IS AKKOORD

  Het is gelukt! Huub Purmer en Enno Stemerding hebben er 4 jaar doorzetten opzitten maar met resultaa [...]

  Lees verder
 • PITCHEN VOOR GO-NH!

  Het is april 2024 en we zijn volop aan de slag om het businessconcept rondom de Wereldkas verder uit te werken.

  Lees verder
ShareThis Copy and Paste