<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1122557164519905&ev=PageView&noscript=1" />

DE ONDERWIJSSPECIALISTEN GAAN MOBIEL OP GROEN

23 Speciaal Onderwijslocaties verdeelt over een grote regio van Deventer, Arnhem, Doetichem tot aan Ede. De Onderwijsspecialisten bieden een specialistisch onderwijs aan een zeer diverse doelgroep.

De organisatie maakt hele groene keuzes. Duurzaamheid is geborgd binnen hun strategisch beleidsplan. Een concrete uitvoering naar de onderwijsleersituatie is behoorlijke puzzel:

- Gastlessen bleken vaak niet op maat voor hun doelgroep
- Als onderwerpen niet concreet genoeg zijn uitgewerkt is het snel te moeilijk voor de populatie
- Er is zo'n diversiteit aan problematiek dat kwalitatief hoogwaardig onderwijs aan deze doelgroep alle energie opslokt.

En toch doen ze het!! Met Hart op Groen samen hebben we een prachtig plan uitgewerkt dat op alle terreinen winst is voor de organisatie. We bouwen een Circulaire werkplaats. Een Afval-lab 2.0, met apparatuur om papier te recyclen, om plastic te recyclen, met concrete opdrachten en proefjes.

De kar is straks op alle vestigingen in te zetten en biedt leerlingen die stage-vaardigheden moeten oefenen tegelijkertijd een prachtige mogelijkheid.

Hart op Groen werkt samen met de taskforce duurzaamheid, met enthousiaste techniek-docenten, met Fablab de Kaasfabriek en niet te vergeten met Noortje Smeltink die duurzaamheid aanjaagt bij de onderwijsspecialisten. We kijken samen ontzettend uit naar de concrete uitwerking van onze plannen!ShareThis Copy and Paste