<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1122557164519905&ev=PageView&noscript=1" />

SINT PANCRAS OP GROEN

1,5 jaar geleden werd ik gebeld door dorpsgenoot Astrid Vreugdenhil. Wat haar raakte....was de 'verstening' van ons eigen dorp. Het gaat te makkelijk en te snel zei ze: "auto erbij....parkeerplaats erbij, boom eruit. Bosjes weg: grind erin. Er verdwijnt zoveel mooi groen in ons dorp."

Ze wilde het dorp vergroenen en bedacht met haar vriendin en kunsthistoricus Dorien Tamis een initiatief om daar scholen bij te betrekken. Via een bewonersinitiatievencampagne van de gemeente kwam er geld voor haar idee. Of ik haar wilde helpen? Heel graag!

Na hard werken ligt er nu een heel fijn educatief programma waarin Teun van Toen, een tuinder uit 1928 de kinderen mee op reis neemt langs heden en verleden, langs gezonde grond en biodiversiteit. 

Zo duiken we het tuindersverleden in met een speurtocht door eigen dorp, ontdekken we bodemleven onder onze voeten, gaan we op stoepplantjesonderzoek en bezoeken we Museum BroekerVeiling. Als kers op de taart gaan we bomen en bloemen planten in eigen dorp in samenwerking met de gemeente Dijk en Waard! Het is zo opgebouwd dat met wat kleine aanpassingen alle scholen van Dijk en Waard mee kunnen doen aan het vergroenen van hun eigen omgeving!

Op de foto: Joost Veeken (imker en onze steun en toeverlaat op het gebied van groene kennis), Dorien Tamis, ik en Astrid Vreugenhil



ShareThis Copy and Paste