<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1122557164519905&ev=PageView&noscript=1" />

ONTHULLING VAN DE DOORGEEF#TOEKOMSTSTOEL

Onder het motto 'waar doe jij het voor' presenteerden 6 ondernemers op 7 september wat hen drijft, hoe ze hun passie najagen en wat ze doen. En Hart op Groen was daarbij, met de nieuwe Groentekar van het Circus Circulair, met muziek van een inmiddels vertrouwd Hart op Groen koppel. We presenteerden de Groentekar in samenwerking met natuurvoedingsdeskundige Krista Boots. Op een prachtige plek aan de doorgaande weg konden mensen kennismaken met de kar. Daar hoorde koken, ruiken en proeven bij. En we gingen testen: wat weet jij eigenlijk over je eten? Welke groente groeit uitbundig dit seizoen en bevat nu dus hele goede voedingsstoffen? Wat verbruikt meer het meeste water: rijst, thee, een hamburger? Welke groentesoort geeft de meeste energie: wortel, broccoli of witlof? Dat zijn geen makkelijke vragen, maar met de vitaliteitsquiz maakte je kans op het prachtige boek 'Green Yourself'. 

We hadden een favoriet receptje van de dag. Gemaakt door de kinderen: Orange Balls. Die geef ik vandaag weg. Heerlijke traktatie! Download ze via deze link


De trots van de dag was de presentatie van de #Doorgeeftoekomststoel die gemaakt is door Jan Gunneweg, het ontwerp is geinspireerd op een kleine, tengere boom, in de Alkmaarder Hout. Een boom die daar werd geplant toen Sanne Groen overleed. Bij haar ouders had ze aangegeven dat ze graag als boom terug op aarde wilde komen. Een stoel met een kwetsbaar en krachtig verhaal. Gemaakt om de Toekomst aan tafel echt een plek te geven, om je te stimuleren om tot echte actie te komen. 

De Doorgeeftoekomststoel wil een beweging op gang brengen. Elke onderneming of organisatie die 'm krijgt geeft de stoel na een maand door aan de volgende. Gedurende de maand dat de stoel bij je staat, daagt de stoel je uit, want hij stoel zit vol verrassingen, die je op het eerste oog niet zou verwachten. Op de nieuwe site van het concept Circus Circulair van Hart op Groen is de stoel te bewonderen: https://hetcircuscirculair.nl/toekomststoel/.
Staat deze stoel binnenkort bij jouw organisatie? Meld je aan!
 
De eerste Doorgeeftoekomststoel
We zijn gestart, in Sint Pancras, bij De Oude Walnoot. Ondernemers Hendrik-Jan en Mariska de Boer zijn met ondersteuning vanuit Hart op Groen aan de slag gegaan met de stoel. Straks reist de stoel door heel Nederland, en laten daar nog vele stoelen bijkomen! 
 



ShareThis Copy and Paste