<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1122557164519905&ev=PageView&noscript=1" />

STOPPEN MET FACEBOOK

Een weekje Zuid-Limburgse bossen bracht me tot een besluit. Ik zeg facebook voorlopig gedag. Ik wil meer ruimte maken in mijn hoofd en ik wil letterlijk ruimte maken voor meer groen in mijn leven.
 

Ik heb altijd met veel plezier gedeeld. Ik heb veel te danken aan facebook, ik heb ook mooie nieuwe mensen ontmoet dankzij facebook. Ik heb er echt lol in gehad om mijn ontwikkelingen te delen. Mijn hele avontuur staat erop, van de start tot het punt waar ik nu sta. Bijna als een dagboek, en dat is zo mooi om op terug te kijken. En toch stop ik. Ik wil er vertrouwen in hebben dat Hart op Groen facebook als platform niet meer nodig heeft.


Facebook is namelijk niet meer het platform dat ik wil steunen. Het businessmodel achter facebook voegt me niet. Dat ze onzorgvuldig zijn met mijn privacy neem ik al heel lang voor lief. Dat ze mijn gegevens gebruiken voor businessdoeleinden hoort in hun businessmodel. Ik kies er voorlopig voor om wel actief te blijven op instagram. Iedere maand deel ik mijn maandkalender vol tips om je leven wat groener te maken. Ik deel regelmatig fijne 'groene' recepten, zero waste tips, positief groen nieuws en mijn eigen avonturen.

En natuurlijk kun je je abonneren op mijn nieuwsbrief! 1 keer per maand verstuur ik die.

 

5 groene toptips voor je tuin en huis

Deze blog wil ik groen afsluiten. Ik deel vandaag mijn plantentips. De afgelopen twee jaar probeer ik tuincentra te vermijden. Planten uit tuincentra worden vaak gekweekt met een zware belastig op het milieu: veel bestrijdingsmiddelen. Een consument koopt graag de perfecte kamerplant. Met biologische teelt is dat bijna niet voor elkaar te krijgen omdat er dan niet chemisch mag worden ingegrepen. Ziekten en plagen probeert de biologische kweker te bestrijden met 'biologie'.....oftewel, hij zoekt naar een natuurlijke balans. 
Het aanbod aan biologisch gekweekte planten in tuincentra is verwaarloosbaar. Daarom mijn groene top tips.

1. Zoek een plantenasiel op. Op steeds meer plekken vind je plantenasiels. Je kunt je oude, uit de kluiten gewassen planten daar brengen. Ze knappen de planten op en zoeken er een passend baasje bij. Je kunt daar zelf ook weer iets uitzoeken. In Alkmaar vind je hier het plantenasiel: https://www.plantenasielalkmaar.nl/

2. Kwekerij Margriet in Sint Pancras biedt een groot assortiment aan onbespoten planten voor ieder seizoen. Je krijgt er bovendien superdeskundig advies.....en vergeet vooral de eenjarige bloeiers niet. Die zijn een lust voor ieder terras.

3. Kwekerij Nico Zonneveld uit Heerhugowaard heeft ook een groot assortiment aan mooie, onbespoten, sterke tuinplanten. Van kleine stekjes tot volwassen, grote struiken en bomen.

4. Sprinklr is een mooie online aanbieder van biologische tuinplanten en kamerplanten. https://www.sprinklr.co/.

5. De green lifstyle store biedt ook een mooi assortiment van biologische kamerplanten. https://greenlifestylestore.nl/product-categorie/kamerplanten/

 ShareThis Copy and Paste